fbpx
Menu Sluiten

De voordelen van een boekhouder op een rij!

Boekhouder Raamsdonksveer

Een boekhouder wordt vaak gezien als een “extra kostenpost” voor een bedrijf. Met name ZZP’ers hebben de neiging om hun gehele boekhouding zelf te doen. Op zich is het helemaal niet verkeerd om initiatief te nemen en er zelf mee aan de slag te gaan. Het probleem is echter, dat de gemiddelde zelfstandige ondernemer het vaak al ontzettend druk heeft.

Hierdoor kan het voorkomen dat de boekhouding niet de aandacht krijgt die het nodig heeft, met allerlei gevolgen: U raakt het overzicht kwijt, verkoopfacturen blijven open staan, inkoopfacturen raken zoek én het kost u een bergen tijd.

Herkenbaar? Geloof mij, u bent niet de enige. Talloze ondernemers worstelen met deze problemen. Daarom gaan we u in dit artikel uitleggen wat nou precies de voordelen zijn van een boekhouder die voor u de gehele boekhouding uit handen neemt. En geloof het of niet, uiteindelijk bespaart u geld en zou u niet meer zonder willen. Zo komen we meteen bij het eerste voordeel:

Bespaar tijd en geld

Omdat u waarschijnlijk minder kennis heeft op gebied van boekhouding dan een ervaren boekhouder, gaan alle processen vele male langzamer dan wanneer een boekhouder dit doet. U kunt met de meest simpele boekhoudkundige taken al meerdere uren kwijt zijn: “Doe ik het wel goed?” en “Hoe zit dat ook alweer?”.

Al die uren die u besteedt aan het boekhouden, zou u natuurlijk ook gewoon kunnen ondernemen. Dat zijn dus allemaal betaalde uren, die in rook op gaan, omdat u met de boekhouding bezig bent. Reken eens uit hoeveel tijd u per week bezig bent met boekhouden en vermenigvuldig dit met uw uurtarief. Dat is een flink bedrag, toch?

Altijd deskundig advies

Het belastingstelsel in Nederland behoort misschien wel tot de meest complexe stelsels ter wereld. Er zijn honderden, misschien wel duizenden wetten en regels waar u rekening mee moet houden. Als u daar niet of in mindere mate van op de hoogte bent, loopt u het risico om misschien wel duizenden euro’s per jaar mis te lopen. De belastingdienst is namelijk erg goed in het versturen van rekeningen, maar wanneer u recht heeft op een teruggave… laten zij dit vaak niet automatisch weten.

Een vast bedrag per maand

Bij veel boekhoudkantoren heeft u de mogelijkheid om een vast bedrag per maand af te spreken. Hierdoor staat u nooit voor verassingen en weet u iedere maand waar u aan toe bent. U kunt dan voor uzelf bepalen of dit voor u rendabel is: Het bespaart u in 95% van de gevallen een hoop tijd en geld.

Boekhouder in Raamsdonksveer en regio Breda

Schipperen Advies is een boekhoudkantoor dat gevestigd is in Raamsdonksveer en wij nemen graag uw gehele boekhouding uit handen. Wij werken met een geavanceerd boekhoudprogramma inclusief handige app. Met deze app kunt u al uw facturen en bonnetjes direct in de online boekhouding plaatsen en wij doen al het werk.

Hierdoor kunnen wij zeer scherpe tarieven hanteren voor zzp’ers en het MKB. Ons basispakket is al af te nemen voor slechts €69,- per maand incl. jaarrekening, btw-aangiftes en aangifte inkomstenbelasting. Ben u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel even naar 06 30 09 38 12. We helpen u graag en contact opnemen is altijd geheel vrijblijvend! Tot snel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *