fbpx
Menu Sluiten

Hoe kun je als ZZP’er geld verdienen met de juiste boekhouder?

In Nederland is het niet verplicht om je boekhouding uit te besteden als je ZZP’er bent. Een groot deel van de ondernemers kiest er daarom voor om geheel of gedeeltelijk de boekhouding zelf te doen.

Het merendeel van deze groep vind het niet leuk om te doen en is er vaak veel langer mee bezig dan gepland.  Waarom zou je iets doen wat je niet leuk vind, teveel tijd kost en waar je niet in gespecialiseerd bent?

Het antwoord wat de meeste ZZP’ers geven op deze vraag is dat zij denken dat het veel geld bespaart om de boekhouding zelf te doen. Zij storen zich vooral aan de hoge uurtarieven en de “onverwachte” kosten die buiten het maandelijkse bedrag gefactureerd worden.

Herken jij jezelf hierin? Laat mij je dan uitleggen hoe je met de juiste boekhouder geld kunt verdienen in plaats van dat het alleen maar geld kost.

1. Meer tijd over

Hoeveel tijd spendeer jij maandelijks aan de administratie? Uit ervaring weten we dat dit bij veel ZZP’ers al snel zo’n 4 – 5 uur per maand is. Als jij een goede prijsafspraak maakt met een eerlijke boekhouder, kun je het nooit voor verassingen komen te staan. Als je de boekhouding uitbesteed, houd je meer tijd over om aan je bedrijf te werken. Daarnaast bespaar je ook de €20 – €30 software kosten, die je normaal aan een eigen boekhoudprogramma uitgeeft.

2. Optimaal gebruik fiscale regels

Nederland heeft een enorm complex belastingsysteem met eindeloos veel fiscale regels. Al deze regels kunnen in je nadeel werken, maar ook in jouw voordeel als je weet hoe je ze toe moet passen.  Een goede boekhouder kan je helpen om belastingen te besparen, waardoor je meer geld overhoudt aan het eind van de maand.

3. Onzekerheid

Wanneer je zelf je boekhouding doet, ben je vaak onnodig veel aan het controleren en checken. Het is immers niet je vakgebied en dit zorgt vaak voor wat onzekerheid. Wanneer je fouten maakt, kan dit namelijk resulteren in hoge boetes van de belastingdienst. Met een goede boekhouder heb je deze onzekerheid niet meer!

4. Minder stress

Als jij zelf de boekhouding doet, liggen al de taken voor je boekhouding bij jezelf. Wanneer je de aangifte te laat invult of (grote) fouten maakt, krijg je een boete. Die boetes kunnen al snel oplopen in de honderden, soms duizenden euro’s. Met een goede boekhouder kun je deze boetes voorkomen. Dat scheelt een hoop stress en geeft je meer vrijheid.

Schipperen Advies: De boekhouder voor ZZP’ers!

Mijn naam is Bart Schipperen, eigenaar van Schipperen Advies. Wij zorgen ervoor dat ZZP’ers meer tijd overhouden en geld kunnen besparen op gebied van administratie. Hoe we dat doen? We gebruiken de nieuwste technologieën en houden de kosten laag voor de ondernemer.

Bij ons kun je alle bonnetjes inscannen met een handige app en kun je vragen stellen via Whatsapp. Geen uurtje factuurtje, maar gewoon een vaste prijs per maand: al vanaf €69,- per maand excl. btw.

Wij maken gratis offerte voor je! Vermeld bij de aanvraag hoeveel facturen je ongeveer per jaar verstuurt en ontvangt en of je momenteel de boekhouding zelf doet of (deels) uitbesteed. Klik hier om de offerte aan te vragen >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *